З метою творчого обміну інформацією та напрацюваннями між керівниками самодіяльних колективів, гуртків, студій з вокального мистецтва, підвищення їх професійного рівня 13 жовтня 2021 року у Вінницькому обласному Будинку культури учителя відбувся онлайн-семінар-практикум із циклу «Ключі до успіху». Переконані, що свої «ключі до успіху» віднайшли 73 учасники семінару, які успішно приєдналися до Zoom-конференції. У їх числі й 30 студентів та викладачів КЗ «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж».

Учителі музичного мистецтва, керівники дитячих та юнацьких вокально-хорових колективів, гуртків, студій закладів загальної середньої та позашкільної освіти області одержали кваліфіковану теоретичну, консультативно-методичну допомогу щодо вдосконалення технічної та художньої складової виконавської майстерності, подальшої систематичної роботи над репертуаром та підготовки до сценічних виступів, упровадження інноваційних технологій і методик модернізації педагогічних умов для розкриття обдарованої особистості.

Упродовж кількох годин детально обговорювались актуальні питання вокально-технічних основ і прийомів класичного і сучасного співів, їх особливостей та характеристик. Значна увага приділялася темі формування у підростаючого покоління естетичних цінностей за допомогою мистецтва.

Висловлюємо щиру подяку спікерам семінару за підготовку та презентацію змістовних доповідей, виступів: Кравцовій  Наталії Євгенівні – кандидату педагогічних наук, доценту кафедри вокально-хорової підготовки, теорії і методики музичної освіти, художньому керівнику жіночої хорової капели Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського; Давидовському Назарію Агафангеловичу – викладачу комунального закладу вищої освіти «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж», художньому керівнику народної жіночої капели «Соломія»; Лазаренку Дмитру Івановичу – вчителю музичного мистецтва, керівнику вокального ансамблю дитячої естрадної пісні «Кіндер-сюрприз» закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №4 м. Гайсин; Бегас-Коваль Ніні Олександрівні – етноспівачці, фольклористці, художньому керівнику народного вокального колективу «Оберіг» Донецького національного університету імені В. Стуса.

Проведення заходу стало актуальним та продуктивним для всіх його учасників, зокрема молоді спеціалісти одержали базовий матеріал для формування власного досвіду роботи із розвитку творчих здібностей дітей. Активність та зацікавленість слухачів семінару засвідчує, що подібні зустрічі актуальні та надзвичайно важливі для педагогічних працівників області, адже сприяють творчому спілкуванню та обміну досвідом.

За підсумками семінару-практикуму його спікери та учасники отримають сертифікати Вінницького обласного Будинку культури учителя.

 

Нагадуємо, що у листопаді-грудні 2021 року відбудуться такі ж семінари-практикуми з хореографії та мистецтва художнього слова. Запрошуємо на навчання та обмін досвідом!

Повний запис семінару дивіться за посиланням.